6 причини ЗАЩО да изберете дом за стари хора за ваш близък човек

Решението да изберем старческия дом за ново място за живеене за наш близък не е лесно и въпросите, които си задава един човек са много. Дали той/ тя ще се чувства добре и спокойно там? Ще получава ли ежедневно нужните грижи? Дали ще има достъп до същите удобства, с които е свикнал досега? Дали ще успее да се приспособи към тази обстановка? Живеем в страна, в която това да изпратиш свой родител в старчески дом е избор, който се взима трудно и е практика, която се наблюдава рядко. В тази статия, ние от Дом за възрастни хора “Петрич”, си поставяме за цел да ви запознаем с ползите от това да изберете дома за стари хора за ваш роднина и кои са предимствата зад това решение.

1. Сигурност и безопасност

Повечето възрастни хора имат проблеми с придвижването и не могат сами да полагат нужните грижи за себе си. В дома за стари хора те са денонощно наблюдавани от специализиран екип, който е отговорен за тяхната безопасност. Това създава едно спокойствие за тях и придава усещането за сигурност.

2. Общност и социализация

Домовете за стари хора предлагат една социална среда, в която възрастните могат да комуникират и взаимодействат с връстници и хора с подобни интереси и начин на мислене. Тяхната социализация е изключително важна за психическото им състояние, а старческият дом е перфектното място, предлагайки им различни развлечения.

3. Живот без Грижи

В дома за стари хора, персоналът поема абсолютно всички грижи за възрастните, а те живеят в спокойствие и уют. Това включва смяна на дрехите, смяна на памперси, помощ в храненето, помощ в къпането, придържане при разходка и т.н. Там не им се налага да бъдат ангажирани с нищо, а те прекарват своите старини безгрижно.

4. Здравни Услуги

Освен че персоналът се грижи ежедневно за физическото състояние на възрастните, нашият дом се намира в сградата на МБАЛ “Рокфелер”, което им осигурява денонощен достъп до медицински лица и болнична помощ.

5. Удобство и Комфорт

Освен санитарните услуги, които възрастните получават, в нашия дом се предлага висококачествена храна, както и напълно климатизирани стаи, столова, просторни помещения и голяма зимна градина. Благодарение на тези удобства, възрастните живеят в комфорт, а дните им са по-леки и приятни.

6. Спокойствие за Семейството

Изборът на дом за стари хора за един възрастен човек, дава спокойствие и на близките му. Голяма част от младите хора живеят далеч от своите родители и нямат възможността да полагат ежедневна грижа за тях. В старческия дом, възрастните получават всичко необходимо, а хората от семейството им са спокойни, знаейки че те са под постоянно наблюдение.